Onze bieren

5 vaste bieren van hoge gisting en een tijdelijk bier om tijdens uw bezoek te ontdekken.

Onze brouwer :

Arnaud Boreux, heeft een passie voor bier en volgde een opleiding tot microbrouwer.

Met deze brouwerij wilde hij een plek creëren die mooi aansluit bij de andere etablissementen in Rochehaut. Hij biedt kwaliteitsproducten aan die u makkelijk combineert met de andere lekkernijen van L’Auberge de Rochehaut.

De twee brouwers wilden hun productie graag een extra lokaal tintje geven door een bier te brouwen op basis van spelt: een origineel bier, iets heel nieuws.

Een bier van hier 
Gebrouwen en gebotteld in Rochehaut, met water uit Rochehaut , gist afkomstig van de Abdij en Belgische mout.

BLOND BIER 5,5°

Dit blonde alternatief voor de traditionele pilsbieren is een echt “biertje voor de dorst” en evenwel een product met een rijke smaak en een verlaagd alcoholgehalte. Door het gebruik van Belgische gerst, als aanvulling op de tarwe en de rogge die zorgt voor kruidige aroma’s en textuur, krijgt dit bier een uitge-sproken karakter. De gist zorgt voor de frisse noten van citrus en fruit uit de boomgaard.

BELGISCHE IPA 7°

Dit bier boordevol hop, bekend om zijn beschermende eigenschappen, is een interpretatie van de India Pale Ale (IPA) uit Rochehaut en nodigt uit om te reizen. Zoals de bieren die de Engelsen naar Indië stuurden met voldoende hop om goed te bewaard te blijven tijdens de trip. De Amerikaanse hopsoort die voor deze IPA werd gekozen, geeft het bier krachtige noten van citrus en exotische vruchten.

BLONDE TRIPEL 8,5°

De tripel bevat geen toegevoegde suikers en bestaat uit drie graansoorten: gerst dat het bier voor de fermentatie zijn mooie, intense strogele kleur geeft, daarnaast haver en tarwe voor een zijdezachte structuur en een heerlijk romig schuimlaagje. Een mix van koriander en sinaasappelschil geven het bier een frisse toets en aroma’s van citrus.

AMBERBIER 6,5°

Het amberbier van Rochehaut maakt deel uit van de puurste traditie van de zeer geliefde Belgische bieren. Het bier heeft krachtige aroma’s van karamel en gekonfijte vruchten. Je kunt het drinken om gewoon te genieten van een echt goed bier, maar het past ook perfect bij geroosterd vlees dankzij de gekarameliseerde smaak die nauw aansluit bij de karamellisatie van het vlees tijdens het bakken.

BRUIN BIER 9°

Dit bruin bier is rijk van smaak en licht verteerbaar! Het kwam tot stand door een combinatie van geroosterde granen en donkere kandijsuiker. Het resultaat? Een uitgesproken smaak van gekonfijte vruchten, met noten van fruit uit de boomgaard waaronder appel en peer. Een kleine hoeveelheid geroosterde granen zorgt voor een zachte toets van chocolade en mokka.

TIJDELIJKE BIEREN

Op dit moment is dit een donker bier, speciaal voor de winter, met een dik, romig schuim. Aroma’s van koffie, gepelde cacaobonen, bourbon en vanille.

Ter plaatse te degusteren en te koop in de Ardense Boetiek (in 33 en 75 cl).