Ambachtelijke brouwerij

De ambachtelijke brouwerij vormt een mooie aanvulling op de bestaande etablissementen in Rochehaut. Arnaud Boreux brouwt er hoogwaardige bieren in de lijn van alle producten die worden aangeboden in l’Auberge de Rochehaut.
volg ons op

Onze brouwer

Arnaud Boreux heeft een passie voor bier en volgde een opleiding tot microbrouwer.

Het is zijn ambitie om de productie zo lokaal mogelijk te houden. Hij koos een heel puur, zacht water van een bron op minder dan 5 km van de brouwerij. Hierdoor kan hij bieren aanbieden met een aangename zuivere smaak in de mond waarbij de finesse van elk ingrediënt mooi naar voren komt.

Hij opteerde ook voor een Waalse mout die het TerraBrew-label draagt. Dit label garandeert dat de mout in Wallonië werd geproduceerd en verzekert een correcte prijs en financiële stabiliteit voor de producent.

Een bier van hier

5 vaste bieren van hoge gisting en een tijdelijk biertje om te ontdekken bij je volgend bezoek.

Gebrouwen en gebotteld in Rochehaut, met water van Rochehaut, Abdijgist en Belgische mout.

HET BLOND BIER 5,5°

Dit blonde alternatief voor de traditionele pilsbieren is een echt “biertje voor de dorst”, een product met een rijke smaak en een verlaagd alcoholgehalte. Door het gebruik van Belgische gerst, als aanvulling op de tarwe en
de rogge die voor kruidige aroma’s en textuur zorgt, krijgt dit bier een uitgesproken karakter. De gist zorgt voor frisse noten van citrus en fruit uit de boomgaard.

DE BELGISCHE IPA 7°

Dit bier boordevol hop, bekend om zijn beschermende eigenschappen, is een interpretatie van de India Pale Ale (IPA) “op z’n Rochehauts” en nodigt uit tot reizen. Net zoals de bieren die de Engelsen naar Indië stuurden, met voldoende hop om goed bewaard te blijven tijdens de trip. De Amerikaanse hopsoort die voor deze IPA werd gekozen, geeft het bier krachtige noten van citrus en exotische vruchten.

DE BLONDE TRIPEL 8,5°

De tripel bevat geen toegevoegde suikers en bestaat uit drie graansoorten: gerst dat het bier al voor de fermentatie zijn mooie, intense strogele kleur geeft, en daarnaast haver en tarwe
voor een zijdezachte structuur en een heerlijk romig schuimlaagje. Een mix van koriander en sinaasappelschil geven het bier een frisse toets en aroma’s van citrus.

HET AMBERBIER 6,5°

Het amberbier van Rochehaut maakt deel uit van de puurste traditie van de zeer geliefde Belgische bieren. Het bier heeft krachtige aroma’s van karamel en gekonfijte vruchten. Je kunt het drinken om gewoon te genieten van een echt goed bier, maar het past ook perfect bij
geroosterd vlees dankzij de gekarameliseerde smaak die nauw aansluit bij de karamellisatie van vlees tijdens het bakken.

HET BRUIN BIER 9°

Dit bruin bier is rijk van smaak en licht verteerbaar! Het werd ontwikkeld door een combinatie van geroosterde granen en donkere kandijsuiker. Het resultaat? Een uitgesproken smaak van gekonfijte vruchten, met noten van fruit uit de boomgaard waaronder appel en peer.
Een kleine hoeveelheid geroosterde granen zorgt voor een zachte toets van chocolade en mokka.

Bières éphémères

Fruits rouges

De nieuweling van de Brasserie de Rochehaut … Dit biertje gemaakt van echt kersen-, frambozen- en bosbessensap draagt een mooi donkerrood kleedje. In de mond heerst het fruit over de mout en kan je de aroma’s van de bosvruchten herkennen

Bières éphémères

Hivern'ale

Hivern’ALE is een biertje met karakter en sluit aan bij de traditie van de oude meesterbrouwers. Zij bewaarden hun beste gerst en hop tot het einde van het jaar, speciaal voor dit gerstenat. Dit winterbier heeft een moutige neus, met toetsen van bruine suiker, hazelnoot, karamel en subtiele kruidige tinten. Tel daarbij nog de mooie afdronk en wij kunnen alleen maar besluiten met: schol

Bières éphémères

Het tijdelijk bier

Naargelang de inspiratie van de brouwer, de tijd van het jaar of een bepaald brouwsel biedt de ambachtelijke brouwerij van Rochehaut regelmatig een nieuw bier dat je uitsluitend ter plaatse kunt proeven.

TE DEGUSTEREN TER PLAATSE EN TE KOOP IN DE ARDENSE BOETIEK (IN 33 EN 75 CL)

Degustaties

Geniet in goed gezelschap van onze karaktervolle bieren waarin je al het heerlijks van de streek kunt proeven!

Bieren en kleine culinaire gerechten.

La Rochehaut drink je met verstand maar ook ... met lekkere hapjes! De brouwerij is gebouwd rond een zaal van bijna 500 m² waar je ook van geroosterd vlees en verschillende huisgemaakte specialiteiten geniet.

Een onmisbare plek voor bierliefhebbers en iedereen die houdt van Ardense producten.

Bijzonder kenmerk van onze brouwerij: de bierpompen zijn rechtstreeks verbonden met de vaten! Een kort circuit dat het bier een uitzonderlijke kwaliteit verleent.


Bezoeken

Zin om binnen te kijken in onze brouwerij tijdens een privérondleiding, individueel of in groep? Op dit moment zijn rondleidingen uitsluitend mogelijk na reservatie.

Een leuke en leerrijke uitstap.

Het biercircuit. Ontmoet Arnaud Boreux, de brouwer die je alles vertelt over het productieproces en het bottelen van de bieren van Rochehaut. De vaten zijn zichtbaar en je kan ze zelfs van dichtbij bekijken. Na de rondleiding krijgen de bezoekers de kans om onze zes bieren te proeven.

Na reservatie, telefonisch op het numme +32 61 46 10 00 of via mail

Binnenkijken vanop het toeristische treintje

De bezoekers van het dierenpark vlakbij rijden met een treintje door de kelder van de brouwerij. Hun parcours gaat van start in het donker met een kort klank- en lichtspel dat het werk van de brouwer in de kijker zet.

Plan je volgende bezoek aan Rochehaut en ontdek de brouwerij, het Landbouwmuseum, het dierenpark en de speelruimte voor de kinderen!

De streekwinkel van de brasserie de Rochehaut

Onze ambachtelijke bieren om mee te nemen

Arnaud Boreux biedt de verschillende bieren van onze brouwerij te koop aan, naast een selectie van de meest geliefde ambachtelijke Belgische bieren. Ook een aantal producten van de “Brasserie de Rochehaut” zoals T-shirts, flesopeners, glazen, petten en dergelijke worden hier verkocht. Je vindt er ook geschenkverpakkingen, kant-en-klaar of op maat.

ONTDEK HIER ONZE ANDERE STREEKPRODUCTEN!